De joi, 27 februarie, ANM anunță că vremea se răcește accentuat în toată țara și iarna își intră iar în drepturi.

Astfel, în Oltenia, Moldova şi Dobrogea şi local în Muntenia vor fi ploi, dar trecător şi măzăriche sau lapoviţă, iar în sudul şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte. În sud-est vor fi posibile descărcări electrice şi izolat grindină. În vestul și nord-vestul țării, în timpul zilei, vor predomina ploile, iar spre noapte acestea se vor transforma în lapăviță și ninsoare. În Dealurile de Vest, mai ales, se va depune zăpadă.

La munte vor fi predominant ninsori și local va fi viscol. Vântul va sufla cu 70-80 km/h, în special la altitudini mari.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în Transilvania de est și 12 grade în Dobrogea. Minimele nu vor trece de -7 și 3 grade.

În Capitală maximele ating 10-11 grade iar minimele -2 și 0 grade. Ploile își vor face simțită prezența slab, iar la orele serii vor fi posibile averse de lapoviță și măzăriche.

ABia de sâmbătă meteorologii anunță că vremea se va ameliora, atât din punct de vedere al precipitațiilor cât și în ceea ce privește temperaturile care se vor încadra în normalul perioadei.