Avem parte de un final de săptămână neașteptat. Este vorba despre o schimbare a vremii în România. Suntem la mijlocul lunii iulie, dar vremea este rece și instabilă. ANM a anunțat temperaturi sub limita normală perioadei în care ne aflăm.

Prognoză meteo ANM

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat o vreme instabilă, ploi și intensificări ale vântului până la începutul săptămânii viitoare. Mai mult, vor scădea și temperaturile sub limita normală perioadei calendaristice în care ne aflăm.

Vremea sâmbătă 18 iulie

În regiunile vestice, nord-vestice, local în centru, dar şi în sud-vest, vremea va fi instabilã, cerul va fi înnorat, iar aversele cu caracter torențial nu vor lipsi, fiind însoțite și de descãrcãri electrice şi izolat, de vijelii şi grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 33 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade.

Vremea duminică, 19 iulie

În regiunile intracarpatice şi în vestul Olteniei, temperaturile vor fi mai scăzute față de cele normale. Nu vor lipsi nici aversele, însoţite de descãrcãri electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 33 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 grade.

Mai mult, ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni. Pentru intervalul 20-27 iulie, dar şi în săptămâna 27 iulie-3 august, sunt anunţate averse în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nordvestice. De asemenea, valorile termice se vor situa sub cele specifice acestei perioade.

Prognoza METEO pentru săptămâna 20 – 27 iulie 2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nordvestice. Excepţie va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ploile vor fi abundente în regiunile sudice, centrale şi nordice, dar şi uşor deficitar în nord-est. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza METEO pentru săptămâna 27 iulie – 3 august 2020

Temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile vestice şi nordvestice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în nord-vestul ţării şi în general deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza METEO pentru săptămâna 3 – 10 august 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în nordvest, dar şi uşor mai ridicate în sud-est. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile sudvestice.