Prognoză meteo ANM! România, lovită iarăşi de furtuni şi ploi torenţiale. Vremea o ia razna de vineri seară

Românii se pot bucura şi vineri, 17 iulie, de o vreme bună, în încălzire, ce va deveni călduroasă la orele amiezii pe arii restrânse din regiunile sudice. Totuşi, de vineri seară revin şi vijeliile. În timp ce în sud-estul României se anunţă caniculă, ploile torenţiale şi vijeliile vor începe să pună încet stăpânire pe toate zonele.

Meteorologii ANM avertizează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică termporar accentuată în regiunile vestice, nordice şi centrale, la deal şi la munte, iar seara şi noaptea cu o probabilitate destul de ridicată şi în cele sud-vestice. Valorile termice vor înregistra scăderi faţă de intervalul anterior. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. Precipitaţiile vor fi mai intense şi mai frecvente în special în a doua parte a intervalului, şi mai ales prin acumulare cantităţile de apă, pe arii în general restrânse, vor fi însemnate.

Vineri, mercurul din termometre va urca până la 22 – 33 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 10 – 20 de grade. Locuitorii Capitalei vor avea parte de vreme călduroasă la orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile vor urca vineri până la 32 – 33 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 17 – 18 grade.

Prognoză meteo ANM! România, lovită iarăşi de furtuni şi ploi torenţiale. Vremea o ia razna de vineri seară

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că sâmbătă, 18 iulie, instabilitatea atmosferică temporar se va menţine accentuată în regiunile intracarpatice, local în cele sud-vestice, precum şi în zonele de deal şi de munte. Temperaturile vor fi în general mai scăzute decât cele normale datei. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse şi pe arii restrânse descărcări electrice. Ploile vor putea avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă înregistrate îndeosebi prin acumulare local vor fi însemnate.

În restul ţării, vremea va fi călduroasă la amiază, iar cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi în cursul nopţii, când doar pe suprafeţe mici vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în zonele de munte şi în sud-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Valorile maxime ale temperaturilor se vor încadra în general între 21 – 33 de grade Celsius, iar cele minime între 10 – 19 grade, uşor mai ridicate la malul mării. În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua. Mercurul din termometre va urca până la 32 – 33 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa în jurul a 16 – 17 grade, scrie adevarul.ro.

Prognoză meteo ANM! România, lovită iarăşi de furtuni şi ploi torenţiale. Vremea o ia razna de vineri seară

Duminică, 19 iulie, vremea se va încălzi treptat în vest, sud-vest, centru şi în nord, iar în restul teritoriului se va menţine local călduroasă în orele amiezii. Îndeosebi în vest, centru şi nord, la deal şi la munte vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.