Prognoza meteo ANM. Se întoarce frigul în România! Care vor fi zonele cele mai afectate

Administraţia Naţională de Meterorologie (ANM) a prezentat estimările meteorologie pentru următoarele 4 săptămâni în România.

Vremea va fi mai rece decât ar fi normal în această perioadă, în special în vestul, nordul şi zonele centrale ale ţării, potrivit ANM. În celelalte regiuni ale ţării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, uşor mai scăzute însă în anumite perioade.

Vremea în România în săptămâna 17 – 24 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni, dar și local în zona Deltei Dunării.

În zona Carpaților Meridionali cantitățile de precipitații vor fi deficitare, iar în restul țării acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în România în săptămâna 24 – 31 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în sud-vest și în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM. Se întoarce frigul în România! Care vor fi zonele cele mai afectate

Vremea în România în săptămâna 31 mai – 7 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile nordice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în zonele montane din jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în România în săptămâna 7 – 14 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo ANM. Se întoarce frigul în România! Care vor fi zonele cele mai afectate