Prognoza meteo ANM! Vin ninsorile în România de Bobotează! Ce zone sunt vizate de zăpadă

Ziua de Bobotează, adică miercuri, 6 ianuarie, va fi mai caldă decât în mod normal în România, la fel cum se anunţă în majoritatea lunii ianuarie, însă nu vom scăpa de ninsori în anumite zone ale ţării.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice datei la nivelul întregii ţări, în special în centru, sud şi în est. Mercurul din termometre va urca până la 6-13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, transmit meteorologii ANM.

Cerul va avea înnorări pe tot parcursul zilei de miercuri în vest şi sud-vest, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii, iar ploile se vor semnala local. La munte, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, iar la altitudini mari se vor înregistra doar ninsori.

Prognoza meteo ANM! Vin ninsorile în România de Bobotează! Ce zone sunt vizate de zăpadă

Îndeosebi din a doua parte a nopţii, în Maramureş, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar în Transilvania, în special în partea de est a regiunii vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei. Cantităţile de precipitaţii vor fi local însemnate în sud-vest şi în grupa vestică a Carpaţilor Meridionali, potrivit romaniatv.net.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali, unde temporar ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată, iar ziua şi în sudul Banatului, dar la intensitãţi mult mai mici. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va înregistra ceaţă.

Cum va fi vremea de Bobotează în Capitală?

Temperaturile vor fi mai ridicate în Bucureşti decât în mod normal pentru o zi de 6 ianuarie, maximele urmând să se situeze în jurul valorii de 12 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 2-4 grade.

Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora treptat în a doua parte a zilei de miercuri, iar cu o probabilitate destul de mare, spre sfârşitul acestuia, trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo ANM! Vin ninsorile în România de Bobotează! Ce zone sunt vizate de zăpadă