Temperaturile continuă să rămână ridicate! ANM anunță caniculă și disconfort termic în aceste zone

Ploile continuă în vest, nord-vest şi centru. Totuși, vremea se va răcori în aceste zone. În sudul şi estul țării, temperaturile vor fi foarte ridicate, urmând să scadă puțin spre seară. Potrivit meteorologilor, există și o mică șansă de averse.

Mai apoi, în vestul şi sud-vestul ţării valul de căldură şi disconfortul termic accentuat vor persista, conform informațiilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27-28 de grade pe litoral şi 36-37 de grade în zona de câmpie a Banatului. Simultan, minimele termice se vor situa între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21-23 de de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Potrivit sursei menționate, cerul va fi variabil la senin, la munte izolat vor fi înnorări şi ploi de scurtă durată, iar spre seară în extremitatea vestică a teritoriului vor fi pe spaţii mici manifestări de instabilitate atmosferică.

Cum va fi vremea în Capitală?

În Bucureşti, vremea va rămâne călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32 de grade şi disconfort termic mai ales în orele după-amiezii. Minima termică va fi de 15-18 grade.

În ziua de duminică, instabilitatea persistă în regiunile intracarpatice, unde vor fi și alte seri de averse, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. ANM arată că vremea va fi foarte caldă, cu câţiva nori de ploaie mai pe seară, iar în vestul Olteniei vor fi atinse temperaturi de 35-36 de grade, la umbră.

Astfel, duminică, 11 iulie, vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice, sud-estice şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului, disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales ziua, în nord-vest, local în vest şi în zonele de munte şi izolat în restul teritoriului.

De asemenea, vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35 de grade în vestul Olteniei, unde la amiază va fi caniculă. Temperaturile minime se vor situa în general între 12 şi 21 de grade.

În București, disconfortul termic va creşte iar cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 18-20 de grade.

Vremea de luni

Vremea se va menţine călduroasă luni, 12 iulie, iar în regiunile vestice şi sudice disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil şi cu precădere după-amiaza şi seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în vest, nord-vest, est, sud-est, la munte şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului.

Aversele vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35-36 de grade în vestul şi sudul Olteniei, unde la amiază va fi caniculă. Temperaturile minime se vor situa în general între 11 şi 21 de grade.

Cerul va fi variabil în București, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 17-19 grade.