Administrația Națională de Meteorologie(ANM), anunță un nou val de caniculă în România începând de joi, 8 iulie. Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în vestul şi sud-vestul ţării, iar disconfortul termic va fi ridicat în vest, în sud şi parţial în centru.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile extracarpatice şi la munte, unde local, mai ales în sud-est, vor fi averse şi descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări.

În ceea ce privește temperaturile maxime, potrivit ANM, acestea se vor încadra între 24…26 de grade pe litoral şi 37 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade.

Și în București vremea va fi caniculară. Meteorologii anunță că cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

Un val de caniculă lovește România. Prognoza meteo ANM

Canicula se va menține și în cursul zilei de vineri. Potrivit ANM, la finalul acestei săptămâni temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral şi 36 de grade în Banat, iar cele minime se vor situa între 10 şi 22 de grade.

Aceași caniculă se resimte și în Capitală unde cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

În weekend ANM anunță vreme extrem de caldă. Mai exact, potrivit meteorologilor, în vestul şi sud-vestul ţării valul de căldură şi disconfortul termic accentuat vor persista, iar în celelalte zone vremea va fi local călduroasă, determinând -în special în regiunile sudice- un disconfort termic mai ridicat.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse între 27…28 de grade pe litoral şi 36…37 de grade în zona de câmpie a Banatului; minimele termice se vor situa între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21…23 de de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

La multe pe de altă parte vor exista înnorări şi ploi de scurtă durată, iar spre seară în extremitatea vestică a teritoriului vor fi pe spaţii mici manifestări de instabilitate atmosferică- rafale ale vântului, posibil vijelii, descărcări electrice şi averse.

În Bucureşti, vremea va rămâne tot călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32 de grade şi disconfort termic mai ales în orele după-amiezii. Temperaturile minime pe de altă parte se vor încadra între 15…18 grade.