Vremea azi, 29 septembrie. Va fi destul de cald pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, vântul va fi puternic și se va simți în mod special în zona de sud-est a țării. El va sufla cu putere și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi de 23 de grade în depresiuni. Ele vor crește și vor atinge 29-30 de grade în sudul și în estul României, potrivit meteorologilor ANM.

Vremea se anunță frumoasă în toată România

Vremea se anunță a fi înnorată în sudul Dobrogei. Aici, se anunță și o ploaie de scurtă durată. Temperaturile se mențin ridicate. Vântul va bate destul de tare pe parcursul zilei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, condițiile meteo se anunță a fi bune. Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Vor fi 29-30 de grade. Vântul va fi și el prezent în această zonă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina o să fie neobișnuit de cald pentru această perioadă. Nu va fi nici înnorat, iar temperaturile vor atinge 28-29 de grade. În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță vreme cu soare, vreme bună și condiții de vară în miezul zilei. Maximele ajung la 28 de grade și vântul adie plăcut.

Temperaturile depășesc valorile normale

Soare, câțiva nori, vânt domol și până la 28 de grade în termometre și în vestul României. În Transilvania, dimineață va fi mai rece în depresiuni. Aici se anunță ceață. Temperaturile depășesc valorile normale și ajung la 25-26 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, vremea va fi însorită. Va fi plăcut toată ziua și mai cald decât în mod normal. Vor fi în jur de 28-29 de grade pe la amiază. În sudul țării, va fi foarte cald pentru această perioadă a anului. Temperaturile se apropie de 30 de grade. Vor fi nori trecători, iar vântul va avea unele intensificări.

Ce condiții meteo vor fi în București

În București, vremea va fi de vară. Vor fi 29 de grade la amiază și un vânt destul de activ. Urmează o noapte cu o minimă de 14 grade.

La munte va fi soare, condiții meteo prielnice, chiar dacă va fi înnorat din când în când. Condiții de ploaie nu se anunță. Vântul bate mai tare la altitudini mari. Temperaturile se mențin ridicate pentru final de septembrie. Și la mare va fi cald. Temperaturile vor atinge 24-25 de grade. Este posibil să cadă câteva picături de ploaie, dar va fi trecător. Vântul va bate cu viteze de 50 Km/h.