Prognoza meteo ANM, marți 3 octombrie

Prognoza meteo ANM! Marți, temperaturile din România își continuă trendul ascendent, oferind o vreme mult mai caldă decât de obicei în această perioadă a anului. Cu soarele strălucind și câțiva nori inofensivi pe cer, țara se bucură de condiții meteo plăcute.

În zonele de depresiune, temperaturile ating valori de aproximativ 19-20 de grade Celsius, în timp ce în Muntenia acestea se ridică la 25-26 de grade Celsius, semn că vara pare să-și prelungească prezența în octombrie.

În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera este însorită, cu temperaturi cu un grad-două mai ridicate decât în ziua precedentă. La amiază, temperaturile ajung la 24 de grade Celsius în Bărăgan, iar vântul își pierde din intensitate.

Și în Moldova sudică și nordul Munteniei, avem parte de soare și o ușoară încălzire. După prânz, termometrele indică tot 24 de grade Celsius.

Vremea este frumoasă în majoritatea țării

Zona nordică a Moldovei și Bucovina se bucură de condiții meteo frumoase, cu câțiva nori și temperaturi de până la 24 de grade Celsius. Vântul este abia perceptibil, iar pe timpul nopții cerul se înseninează complet.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o zi însorită, vânt lin și temperaturi puțin mai ridicate decât în mod obișnuit. La orele prânzului, termometrele indică 22-23 de grade Celsius, iar după lăsarea nopții, acestea coboară în jurul a 9 grade Celsius.

În vestul țării, după-amiaza aduce o atmosferă plăcută, câțiva nori și temperaturi de până la 24 de grade Celsius. Urmează o noapte senină, cu minime de 12 grade Celsius în zona Crișanei.

În Transilvania, dimineața este foarte rece în depresiuni, unde temperaturile s-au apropiat de pragul înghețului. Totuși, odată cu răsăritul soarelui, atmosfera se încălzește, iar maximele ajung tot la 24 de grade Celsius, mai ales în zonele precum Alba Iulia.

Și în Oltenia, vremea este frumoasă și însorită. Vântul adie plăcut, iar temperaturile ajung până la 23-24 de grade Celsius.

În sudul țării, termometrele vor indica 25, poate chiar 26 de grade Celsius.

Prognoza meteo 3 octombrie, în București

În București, se anunță o ușoară creștere a temperaturilor față de ziua precedentă. Cu 25 de grade Celsius în jurul prânzului și un cer senin, capitala se bucură de o zi însorită și o noapte senină. Minimele vor atinge aproximativ 11 grade Celsius spre dimineață.

La munte, temperaturile continuă să crească, depășind valorile normale pentru această perioadă a anului. Cu soare și vreme bună în cea mai mare parte a zilei, vântul nu va crea probleme majore, însă în primele ore ale dimineții pot apărea ceva condiții de ceață în văi și în depresiuni.

parcul herastrau
SURSA FOTO: Dreamstime

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Miercuri, se așteaptă o continuare a încălzirii, cu temperaturi atingând 27 de grade Celsius în București. Norii sunt rar întâlniți, iar vântul va sufla lin și plăcut.

Joi, cerul va fi mai mult senin. Vântul va fi ușor simțit, iar după prânz, maxima va ajunge la 26 de grade Celsius.

Vremea se menține caldă și vineri. Vor fi 26 de grade Celsius la amiază, vânt liniștit și soare în cea mai mare parte a zilei.