Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în weekend

Românii trebuie să se aştepte la câteva zile de foc, atrag atenţia meteorologii. Temperaturile vor fi ridicate, cu maxime peste normalul perioadei. Vremea cea mai caldă se va înregistra în sudul ţării.

Locuitorii din regiunile situate în sudul României vor avea parte, duminică, de temperaturi de 27 grade Celsius, iar luni se va ajunge chiar la 30 grade. De marţi încolo însă, vor reveni ploile, iar vremea se va răci brusc. Vom avea parte de fenomene meteo extreme şi de temperaturi de 23-24 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în weekend

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, oferă detalii: “Asta se întâmplă pentru ca o masă de aer fierbinte, venit din nordul Africii, va cuprinde sudul şi sud-estul Europei, inclusiv ţara noastră. În acelaşi timp însă, o masă de aer rece înaintează şi ea spre Europa. Se vor întâlni în ţara noastră marţi şi o vor împărţi în două, apoi aerul rece va ajunge peste tot.”

Meteorologii ANM anunţa o vreme frumoasă pentru sâmbătă, însă în nord-vestul ţării şi la munte va ploua. Mercurul din termometre va indică între 18 şi 25 grade Celsius, iar în Bucureşti se vor înregistra 20 grade.

Duminică, temperaturile vor urca la 27 grade Celsius în sudul ţării, iar termometrele bucureştenilor vor indica 24 grade.