Prognoza meteo ANM. Care sunt zonele unde vor fi înregistrate temperaturi caniculare

Prognoza meteo ANM a fost prezentată de către directorul ANM, Elena Mateescu. Aceasta a declarat pentru Antena 3 că temperaturile caniculare vor reveni pe teritoriul țării. Românii vor avea parte în majoritatea zonelor de temperaturi de până la 32 de grade Celsius.

Reprezentanta ANM a precizat că aceste temperaturi sunt cu mult peste pragul normal al acestei perioade.

„Vorbim de majoritatea zonelor, mai ales începând de miercuri, când vom consemna valori la scara întregii țări între 21, până la 30-31° ceea ce înseamnă valori cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă”, a precizat Mateescu.

Marți, 19 septembrie, românii vor avea parte de temperaturi cuprinse între 19 și 29 de grade Celsius. Totodată, vor exista și precipitații în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat, local on Oltenia și în nordul Moldovei.

„Mâine este posibil să consemnăm 19 până la 29°, dar în același timp să mai vorbim și de precipitații în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat, local on Oltenia și în nordul Moldovei, acolo unde aversele, pe intervale scurte de timp sau prin acumulare la nivel local, vor putea înregistra valori de peste 15-20l/m², potrivit reprezentantei ANM.

prognoza meteo ANM
SURSA FOTO: Dreamstime

Temperaturi caniculare în a doua parte a săptămânii

Marți, ANM anunță precipitații și în partea de sud-sud-est. Totodată, în zonele din vest-nord-est vor exista puternice rafale de vânt care pot ajunge până la 60km/h.

Totodată, Elena Mateescu anunță că a doua parte a săptămânii va aduce temperaturi mai ridicate. ANM anunță miercuri o încălzire în majoritatea zonelor țării.

„În timp ce în restul țării, respectiv în partea de sud-sud-est, acestea vor înregistra o probabilitate redusă de a se consemna ca și valori cantitative mai însemnate.

Vorbim și de vânt în partea de vest-nord-est a țării, dar și în zona montană, cu rafale în general de 50-60km/h după care, de miercuri, o vreme în încălzire în majoritatea zonelor, așa cum menționam, chiar mai caldă decât în mod obișnuit și mai ales în a doua parte a săptămânii și sfârșitul de săptămână, care va aduce chiar valori de până la 31-32° în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, inclusiv în Capitală”, a mai spus Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit Antena 3 CNN.