Prognoza meteo ANM. Anunţ bulversant al meteorologilor pentru sfârşit de ianuarie! Ce se întâmplă cu vremea

Veşti inedite de la meteorologi care spun că asistăm la o încălzire treptată a vremii în următoarele zile, astfel că spre sfârşitul intervalului temperaturile vor fi peste normalul perioadei pentru final de ianuarie.

Cum va fi vremea luni

Luni, în zonele joase de relief din vest, nord-vest și centru, iar în prima parte a zilei și noaptea pe arii relativ extinse și în cele estice și sud-estice, vor fi nori joși și local ceață. În rest cerul va fi variabil, iar ceață se va forma izolat. Pe arii restrânse vor fi depuneri înghețate (chiciură, ghețuș sau polei). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și la altitudini mari în Munții Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în estul Transilvaniei și 0 grade pe litoral, potrivit România TV.

La Bucureşti, luni, în prima parte a zilei nebulozitatea joasă se va menține și trecător va fulgui sau va burnița, apoi cerul va deveni variabil, cu unele înnorări noaptea, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade.

Prognoza meteo ANM. Anunţ bulversant al meteorologilor pentru sfârşit de ianuarie! Ce se întâmplă cu vremea

Vremea de marţi potrivit prognozei meteo ANM

Marţi, în ţară, vremea se va încălzi în zonele de deal și munte precum și în estul și parțial în sudul țării, unde cerul va fi variabil, iar ceață se va semnala pe arii restrânse. În celelalte regiuni în cea mai mare parte a intervalului va fi nebulozitate joasă, local se va forma ceață, izolat va burnița sau va fulgui și vor fi condiții pentru depuneri înghețate (chiciură sau polei). Vântul va avea intensificări pe crestele montane, va sufla în general moderat în extremitatea de sud-vest, sud-est și nord-est și va fi predominant slab în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane până la -12 grade, dar și mai ridicate pe litoral, spre 3 grade.

La Bucureşti, marţi, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo de miercuri

Miercuri, în ţară, cerul va fi variabil, dar în nord-vestul, nordul, centrul și estul țării nebulozitatea se va accentua treptat și mai ales seara și noaptea pe arii restrânse vor fi precipitații slabe mixte în Moldova și mai ales sub formă de ninsoare în rest. Izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificări în special în a doua parte a intervalului, la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde trecător va viscoli ninsoarea, iar la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova și Oltenia. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei, cu maxime ce se vor situa în general între 1 și 11 grade și minime între -7 și 2 grade. Dimineața, în zonele joase de relief, pe suprafețe mici, va fi ceață.

La Bucureşti, miercuri, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod caracteristic datei, se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo ANM. Anunţ bulversant al meteorologilor pentru sfârşit de ianuarie! Ce se întâmplă cu vremea