Vremea devine normală acestei perioade

În Dobrogea și Bărăgan, vremea este mohorâtă, cu înnorări și este posibil să cadă și câțiva stropi de ploaie. Se mai încălzește și temperaturile ajung la 9 grade la malul mării.

La fel este și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Cerul este acoperit, cu ploi pe suprafețe restrânse, iar temperaturile sunt în creștere față de ziua anterioară. După prânz, în Brăila se vor atinge 7 grade Celsius. Vântul agită din când în când atmosfera, iar în zonele de deal și de munte se așteaptă ninsori ușoare.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, avem o atmosferă închisă și rece pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se situează între 1 și 3 grade Celsius, iar vântul insistent va accentua senzația de frig. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile sunt mai ridicate, înregistrându-se 5 grade Celsius. Înnorările persistă, dar nu există semne semnificative de precipitații, potrivit ANM.

În vestul țării este în continuare o zi mohorâtă, cu cer predominant noros și un vânt persistent în sudul Banatului. Vestea îmbucurătoare este că temperaturile înregistrează o ușoară creștere, ajungând la valori normale pentru data curentă.

În Transilvania, dimineața este foarte rece, în special în depresiuni, unde se resimte gerul. Cerul rămâne acoperit, iar temperaturile maxime ating 5 grade Celsius în partea vestică a regiunii. În zona Meridionalilor, se anunță ninsori ușoare, iar vântul se intensifică.

În București, sunt condiții de ploaie

În Oltenia, înnorările persistă, iar în zona montană se înregistrează ușoare ninsori. În restul provinciei nu sunt prognozate precipitații semnificative, iar după prânz se vor înregistra temperaturi în jurul valorii de 4 grade Celsius.

Și în sudul României soarele nu își face apariția. Există posibilitatea să apară câteva ploi ușoare în spații restrânse: ploi în zonele joase și ninsori în zonele de deal și munte. În Lunca Dunării, temperaturile cresc, atingând 8 grade Celsius.

În București, cerul rămâne acoperit, iar ocazional pot apărea ploi scurte. Vântul suflă ușor, iar după prânz temperaturile vor atinge aproximativ 5 grade Celsius. Înnorările persistă și în timpul nopții, iar temperatura va scădea până la 2 grade Celsius.

La munte, se înregistrează o ușoară încălzire, iar temperaturile se apropie de valorile normale. Înnorările persistă, iar în Carpații Meridionali și de Curbură se anunță ninsori ușoare în zone limitate. Vântul suflă mai puternic în zona masivelor sudice.