Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

După o săptămână cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, vremea a suferit o schimbare semnificativă în aceste zile. În zonele montane, chiar și în luna aprilie, ninsorile au revenit.

Prognoza meteo nu aduce vești bune pentru cei care sperau la revenirea temperaturilor de peste 20 de grade Celsius. În primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această perioadă în aproape întreaga țară, cu accent pe regiunile vestice și nord-vestice.

Singura excepție va fi sud-estul României. Temperaturile se vor apropia de normele sezoniere în săptămâna 22 – 29 aprilie. În plus, se așteaptă precipitații în toate regiunile, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și în regiunile submontane din sudul țării.

prognoza meteo ANM vremea
Cum va fi vremea la final de aprilie şi în luna mai / SURSA FOTO: Dreamstime

În săptămâna 29 aprilie – 6 mai, vremea se va schimba. Astfel, în timpul mini-vacanței de 1 Mai și de Paște, românii se vor bucura de condiții meteorologice în general plăcute. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară.

„Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Și în zilele care urmează după Paște, valorile termice vor fi în limitele normale pentru intervalul 6 mai – 13 mai. În ceea ce privește precipitațiile, cantitățile de ploaie vor fi în concordanță cu așteptările pentru acest interval în toate regiunile.

În săptămâna 13 mai – 20 mai, vremea va rămâne plăcută. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale în toate zonele țării.

„Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țări”, au transmis meteorologii ANM.

Vreme rece până la sfârșitul săptămânii

Conform informațiilor publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), prognoza meteo pentru următoarele zile indică o răcire a vremii în cea mai mare parte a țării, începând de joi, de la ora 10:00, până sâmbătă, la ora 9:00.

În timpul nopților, se va forma brumă în anumite zone, în special în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase. În ziua de joi, 18 aprilie, a plouat temporar în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Mai multe puteți citi aici.