Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, este categorică: octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri de COVID. Ea a susținut că nu crede că va fi mai bine în acest val, ci din contră.

Medicul a oferit explicații despre lovitura cea mai puternică care se va petrece în țara noastră. Întrebată, duminică, la Digi 24, dacă valul patru al pandemiei va fi mai rău decât celelalte, medicul a dat un răspuns categoric.

“În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creşterea numărului de cazuri, dar la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectaţi pacienţii şi cazurile care ne vin la spital, nu cred că va fi mai bine în acest val, din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline, în România va fi greu, va fi greu în spitale”, a afirmat Mahler.

Gravitatea formelor atunci când vorbim de tulpina Delta este mai mare

Ea a ținut să spună și în cât timp România va ajunge la zece mii de cazuri pe zi în acest ritm.

“Cred că la două săptămâni după ce începem şcolile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră şi cred că în octombrie, dacă nu înţelegem că trebuie să respectăm regulile şi să purtăm mască şi să revenim la regula care limitează transmiterea infecţiei, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a punctat cunoscutul medic. Totodată, ea a spus că a observat o severitate a manifestărilor şi o evoluţie mai rapidă către terapie intensivă a pacienţilor care se internează.

“Atunci când vezi că tot mai mulţi tineri sunt bolnavi, în terapie intensivă avem şapte pacienţi, din cei şapte cinci sunt intubaţi, avem o severitate a manifestărilor, o evoluţie mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienţilor care se internează. (…) Pentru o anumită categorie de pacienţi gravitatea formelor atunci când vorbim de tulpina Delta este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.

Ea a precizat că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului care le este aplicat.