Beatrice Mahler vine cu un avertisment teribil! Cazurile s-ar putea tripla în următoarea perioadă

Beatrice Mahler a declarat la Digi 24 că ritmul rapid în care România a ajuns să înregistreze din nou 2.000 de cazuri pe zi este unul îngrijorător. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală a mai spus că este probabil ca numărul acesta să se dubleze sau chiar tripleze în următoarea perioadă.

”E o direcție spre care am ajuns mult prea repede și într-un ritm galopant, care pe mine, cel puțin, mă îngrijorează. Dacă iau în calcul și anunțul INSP, și anume că avem deja criterii de transmitere comunitară, e un lucru extrem de îngrijorător ținând cont că săptămâna viitoare încep școlile.”, spune aceasta.

Mai mult decât atât, Beatrice Mahler spune că că la Institutul ”Marius Nasta” secțiile de coronavirus și cele de la Terapie Intensivă sunt pline.

„De mâine vom mări numărul de paturi, vom pune încă 42 de paturi la dispoziția pacienților COVID. Astăzi externăm ultimii pacienți de pneumologie din această parte de spital pentru că, de mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”, a explicat Beatrice Mahler.

Numărul cazurilor ar putea să crească după începerea școlilor

Beatrice Mahler a mai fost întrebată dacă este de așteptat ca numărul infectărilor să crească brusc după începerea noului an școlar. Aceasta a precizat că există această posibilitate, subliniind că luna septembrie va aduce cifre noi pe care nimeni nu le-ar fi așteptat.

„Această posibilitate există, din păcate. La școală lucrurile sunt extrem de bine controlate și copiii ascultă de profesori, dar mobilitatea aferentă procesului de învățământ poate să ducă la creșterea numărului de cazuri. (…) Luna septembrie va aduce cifre noi, cifre mari pe care nu le-am așteptat atât de devreme”, a mai spus aceasta.

Cazurile s-ar putea dubla

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a precizat că România ar putea ajunge la cel puțin o dublare a numărului de cazuri declarate în prezent.

”Din ce vedem statistic, înseamnă o creștere de 30% cel puțin a cazurilor în fiecare săptămână. Fiind acum în prima săptămână din septembrie, asta înseamnă că putem ajunge la o dublare cel puțin a numărului de cazuri care sunt astăzi declarate, dacă nu chiar mergem către o triplare a lor. Depinde foarte mult de numărul de cazuri pe care o să le putem depista, de numărul de persoane care vor dori să accepte testarea”, spune aceasta.

Mai mult decât atât aceasta a precizat că este posibil ca administrarea unei a treia doze de vaccin să fie posibilă cât mai curând, subliniind că există state care deja au început acest procedeu.

„Cred că în curând vom avea studii care să ne arate negru pe alb că doza a treia duce la o creștere a titrului de anticorpi și această cantitate mare de anticorpi face ca ei să fie mai greu păcăliți de virusul care intră în organism. Acest virus Delta are capacitatea de a masca receptorii astfel încât anticorpii nu recunosc virusul, iar dacă sunt foarte puțini, șansele scad. De aceea, este foarte bine să venim cu o doză de vaccin suplimentară”, a explicat Beatrice Mahler.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea