Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București a declarat că ultimul pat la secția ATI Covid din spital a fost ocupat miercuri dimineață, ceea ce arată evoluția îngrijorătoare a cazurilor grave de îmbolnăvire.

„Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome.

Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a spus medicul.

Medicul Beatrice Mahler a spus că la miercuri dimineață, la „Marius Nasta” s-a ocupat ultimul pat la ATI Covid.

„Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”, a precizat Mahler.

În institut, majoritatea persoanelor internate sunt nevaccinate. Sunt și doi pacienți vaccinați cu schema completă, dar care au comorbidități.

Persoanele cu comorbidități au un răspuns al anticorpilor la virus mai scăzut, dar anticorpii pot face diferența între o formă severă de boală și una moderată, „practic dintre viață și moarte”, a explicat medicul.

Cel mai tânăr pacient din ATI are 52 de ani, a adăugat Mahler.

Situația pandemică din România se înrăutățește

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a prezentat miercuri, 25 august, un nou bilanț cu privire la numărul infectărilor din ultimele 24 de ore în România. Situația pare să se complice serios.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 849 de cazuri noi, dintre care 154 în București. În intervalul 24.08.2021 (10:00) – 25.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (7 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Ilfov și Municipiul București.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea