Apicultorii doljeni au înaintat prefecturii și Ministerului Agriculturii cereri pentru acordarea de sprijin financiar ca urmare a producției foarte slabe de miere din acest an.

„Producția de miere, practic, a fost cam nesemnificativă. La rapiță dacă s-au făcut două, trei kg pe familie miere marfă, de multe ori nici nu au extras-o apicultorii, având în vedere că era chiar perioada de secetă, deci nu știau ce se va întâmpla. La salcâm, la fel. Poate nici 20, 30% din producția care se făcea în anii anteriori n-a putut fi realizată”, a transmis vicepreședintele Asociației Crescătorilor de Albine, Filiala Dolj, Ilie Caşotă.

Cheltuieli mai mari în ultimele luni

Apicultorii au avut cheltuieli mai mari în ultimele luni, fiind nevoiți să asigure hrană suplimentară necesară familiilor de albine.

„Apicultorii sunt nevoiți să suplimenteze hrana albinelor cu produsele care le sunt necesare: cu sirop, cu turte proteice, cu tot ce le e necesar. Pentru asta cheltuiesc niște bani în plus. Sunt niște condiții mai deosebite. Au fost ploi în ultima perioadă. A fost secetă în perioada culesului de rapiță.

Crescătorii de albine doljeni spun că în ciuda producției slabe, prețul mierii nu a crescut simțitor”, a adăugat Ilie Caşotă, conform Radio România Actualități.