Vremea le-a făcut probleme apicultorilor

Apicultorii spun că producția de miere de anul acesta ar putea fi mai mică. Vremea neobișnuit de închisă din ultimele săptămâni nu ajută albinele. Pe de altă parte, însă, apicultorii au avut cheltuieli mai puține.

Restricțiile de circulație pe timp de pandemie au adus beneficii abinelor, care, deși au ieșit slăbite din iarnă, au avut parte de aer nepoluat și liniște, revenindu-și repede, spun apicultorii din Mureș, care se arată mulțumiți din acest punct de vedere. În plus, au reușit să reducă din chletuieli prin faptul că nu au mai plecat în pastoral.

Scade producția

Mulți crescători care au până la 50 de stupi și-au gândit astfel activitatea încât să ofere albinelor mediul de care au nevoie pentru a nu se mai deplasa, așa că le cresc aproape de salcâmi, de culturi de lavandă sau facelia, considerată o minune între plantele melifere.

Din păcate, vremea nu a ținut cu apicultorii nici în acest an. crescătorii se plâng că în ultimii ani primăverile sunt capricioase, cu nopți reci și chiar îngheț, precum și zile ploioase, care duc la scăderea producției de miere.