Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto din Marea Britanie, l-a numit pe fostul şef al Renault – Thierry Bollore – în funcţia de director general, pe fondul încercărilor de a depăşi efectele economice negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

În octombrie, Consiliul de Administraţie al grupului auto francez Renault a votat în favoarea demiterii directorului general Thierry Bollore, un aliat de bază al fostului şef al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Bollore, care va prelua conducerea JLR în 10 septembrie, a declarat marţi: „Va fi privilegiul meu să conduc această companie fantastică prin ceea ce continuă să fie cea mai dificilă perioadă a generaţiei noastre”.

La începutul acestui an, JLR a fost afectat de scăderea vânzărilor în China, cea mai mare piaţă auto globală, apoi de măsurile de izolare pentru a stopa răspândirea pandemiei pe pieţele din Europa şi America de Nord.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.