După ce a reușit să aducă Seat pe linia de plutire, italianul Luca de Meo a decis să demisioneze din postul de director al companiei. Acesta a  fost numit în funcție în anul 2015, după ce anterior a fost director de marketing și vânzări la Audi. Datorită lui, anul trecut Seat a stabilit un nou record istorie de vânzâri.

Ce a declarat acesta

„Mi-a plăcut întotdeauna să merg acolo unde sunt provocări”, a spus Luca de Meo, într-o alocuţiune susţinută cu prilejul Adunării Generale anuale a Acţionarilor Renault.

„Am decis să revin la Renault, pentru că este o provocare să redresezi unul dintre cei mai mari şi mai prestigioşi constructori de automobile”, a adăugat italianul în vârstă de 52 de ani, care şi-a început cariera în industria auto la Renault.

Provocări pentru Renault

„Dificultăţile cu care se confruntă Grupul, criza majoră prin care trece industria auto şi urgenţa tranziţiei ecologice sunt imperative care determină compania să accelereze această transformare.

Acest proiect de plan va consolida capacitatea de adaptare a Grupului, prin concentrarea pe generarea de flux de numerar, păstrând în acelaşi timp clientul în centrul priorităţilor sale. Se bazează pe o abordare mai eficientă a activităţilor operaţionale şi pe gestionarea riguroasă a resurselor”, a anunțat proprietarul Dacia, luna trecută.
Planul prevede, printre alte măsuri, optimizarea producţiei, suspendarea proiectelor de creştere capacitară planificate în Maroc şi România, precum şi realizarea unor studii pentru adaptarea capacităţilor de producţie în Rusia şi raţionalizarea activităţilor de fabricaţie a cutiilor de viteze în lume.
Se intenţionează, totodată, revizuirea capacităţii de producţie globală de la 4 milioane de vehicule în 2019, la 3,3 milioane până în 2024, precum şi „ajustarea” numărului de angajaţi din producţie.