După ce Italia a impus carantină românilor şi bulgarilor, organizatorii turneului de la Palermo au cerut o derogare pentru jucătoarele înscrise la această competiţie, în special Simona Halep.

„Am trimis de urgenţă o scrisoare ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, cerând o derogare pentru participanţii la Palermo Ladies Open. Măsura ar afecta o jucătoare ca Simona Halep, numărul 2 mondial şi campioana de Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, au anunţat organizatorii pe Twitter.

Autoritățile din Italia sunt foarte atente la evoluția cazurilor de coronavirus din România și au emis o ordonanță în care persoanele care vin din țara noastră să intre în carantină timp de 14 zile. Decizia ar fi complicat teribil participarea jucătoarelor noastre la turneul care se va disputa pe zgură în perioada 3-9 august și va fi transmis în direct la Digi Sport.

„Având în vedere că jucătoarele de tenis efectuează controale stricte cu teste la 4 zile, am cerut Ministerului Sănătății să dea o derogare jucătoarelor care sunt afectate de această nouă măsură,” a fost mesajul directorului turneului, Oliviero Palma, pentru digisport.ro.

Pe lângă turneul de la Palermo, Simona Halep și-a anunțat participarea și la competiția de la Praga. Și turneul din Cehia va fi tot pe zgură, suprafața preferată a Simonei, care a triumfat la Roland Garros în 2018.

Și turneul WTA de la Praga, al doilea disputat după pauza forțată, după cel de la Palermo, este programat în perioada 10 – 16 august, în direct pe canalele Digi Sport.

Simona Halep va avea adversare dificile la Palermo Ladies Open, unde vor evolua 11 din primele 30 de jucătoare din ierarhia WTA. La turneul din Italia vor participa în calificări alte 3 românce: Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81 WTA) și Patricia Țig (85 WTA). De asemena, rezerve pentru calificări mai sunt Irina Bara și Jacqueline Cristian.