Premieră la Vocea României de la Pro Tv. În timpul finalei, care va fi transmisă în direct, cei care urmăresc emisiunea de divertisment vor vedea pentru prima oară elemente de realitate augmentată în cadrul spectacolului.

Realitatea augmentativă este una dintre noile tehnologii ce încep să acapereze cât mai mult teren în domeniul IT și de Business. Aceasta reprezintă o experiență interactivă bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală.

În acest moment, cei de la PRO TV se vor folosi de tehnologia modernă, într-un mod spectaculos.

„Vineri seară, în finala Vocea României vom avea parte de cele mai buni voci conform voturilor exprimate de telespectatori în etapa anterioară, de antrenori care abia așteaptă să pună în scenă momentele pregătite cu elevii lor și de o premieră în show-urile TV de divertisment din România: patru momente vor avea parte de elemente de realitate augmentată (AR)”, transmite PRO TV printr-un comunicat de presă.

Cine se luptă în marea finală

În marea finală a emisiunii Vocea României au ajuns Dragoș Moldovan, Andi Țolea, Jasmina Răsădean și Elena Bozian.

„Pentru prima dată într-o finală live de Vocea României o să folosim „augmented reality”. Mai exact, o să combinăm modele 3D și animații, totul suprapus live cu ajutorul VIZRT peste scena în care vor cânta cele mai bune voci din acest an”, spune directorul de creație al PRO TV, Vasile Alboiu.

„Tot procesul a fost foarte interesant și sperăm ca telespectatorii să se bucure de ceva cu totul neașteptat. Trebuie spus că spectacolul este construit special pentru cei de acasă și doar ei o să vadă acest show unic”, mai precizează Alboiu.

Vocea României este unul dintre cele mai de succes show-uri din România. Din juriul emisiunii fac parte Tudor Chirilă, Irina Rimes, Horia Brenciu și Smiley.