Sir Michael Stevens, trezorierul regelui, a declarat că ducele şi ducesa de Sussex au părăsit Frogmore Cottage.

„Putem confirma că ducele şi ducesa de Sussex au părăsit Frogmore Cottage. Nu vom da detalii despre logistică”, a declarat Sir Michael Stevens, conform The Independent.

Frogmore Cottage fusese oferită ducelui şi ducesei de Sussex de către regina Elizabeth a II-a

De asemenea, acesta a adăugat că cele 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea locaţiei, care au fost „suportate din Trezoreria Regelui”, au fost plătite de cuplu. Acest lucru „permite Coroanei să recupereze un bun renovat”.

Amintim că Frogmore Cottage, o reşedinţă cu cinci dormitoare de pe domeniul regal al Castelului Windsor din vestul Londrei, fusese oferită ducelui şi ducesei de Sussex de către regina Elizabeth a II-a în 2018 ca dar de nuntă.

Harry şi Meghan şi-au părăsit rolurile de prim-plan în monarhia britanică în 2020 şi s-au mutat în SUA, unde locuiesc împreună cu cei doi copii ai lor.

De la plecarea lor, aceştia şi-au intensificat retorica negativă faţă de coroană, iar relaţia cu familia Windsor s-a răcit considerabil.

Prințul Harry și Meghan Markle şi-au intensificat retorica negativă faţă de coroană

Totodată, presa britanică a relatat la începutul lunii martie că soţii Sussex au primit o „notificare de evacuare” pentru Frogmore Cottage. Aceştia aveau „până la începutul verii” pentru a-şi muta restul bunurilor rămase în afara reşedinţei.

Potrivit editorialistului regal Omid Scobie, care a vorbit cu Yahoo! News, Harry şi Meghan au fost „stupefiaţi” de această decizie, numind-o „pedeapsă crudă”.

Harry şi Meghan au fost loviți grav de această decizie

La vremea respectivă se vorbea despre alocarea acestei reşedinţe prinţului Andrew, care a căzut în dizgraţie în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală în legătură cu cazul Epstein. O retrogradare pentru ducele de York, care locuieşte în prezent la Royal Lodge, un conac luxos cu 30 de camere din Marele Parc Windsor.

„Nu vom discuta astăzi niciun detaliu despre contractele de închiriere private ale regelui”, a declarat Sir Michael Stevens.

„Orice ocupare viitoare va fi stabilită şi anunţată în raportul de anul viitor”, a adăugat un oficial al palatului Buckingham.