În interviul acordat pentru revista britanică, prințul Harry dezvăluie că i-au trebuit mulți ani pentru a-și da seama că există prejudecăți, în ciuda educației pe care a primit-o. Fostul duce de Sussex a mai spus că a devenit conștient de prejudecățile rasiale atunci când a încercat să trăiască în pielea soției sale, Meghan Markle, în contexul în care aceasta are o mamă neagră și un tată alb.

„Chiar și având educația pe care am avut-o, habar nu aveam ce este prejudecata rasială inconștientă. Habar n-aveam că există. Și apoi, cât de trist este să spun, mi-au trebuit mulți, mulți ani să-mi dau seama cum este să trăiești în pielea soției mele „, a spus fostul duce se Sussex pentru GQ Magazine, citată de The Times.

Prințul Harry a spus că atunci când îți vei da seama de prejudecățile rasiale te vei reeduca, având în vedere că ignoranța nu mai este o scuză.

„Dar odată ce îți dai seama sau te simți puțin inconfortabil, atunci îți revine a te educa, pentru că ignoranța nu mai este o scuză”, a spus el.

Este nevoie de schimbare

În cadrul aceluiași interviu, acordat din casa sa din Santa Barbara, California, acesta a spus că este nevoie de fiecare dintre noi pentru a face o schimbare cu adevărat. În plus, acesta a spus că sunt multe lucruri pe care oamenii le pot face.

Mai mult decât atât, prințul Harry a mai spus că, din postura de tată, încearcă să lase lumea un loc mai bun decât atunci când a găsit-o.

”Va fi nevoie de fiecare dintre noi pentru a schimba cu adevărat lucrurile și oricine se împotrivește trebuie să se uite îndelung și serios în oglindă. Pentru că, așa cum am spus, acest lucru nu este negru versus alb.

Aceasta este o mișcare globală. Trenul a părăsit gara. Dacă nu sunteți în el acum, urcati-vă, deoarece există atât de multe lucruri pe care le putem face. Și, fiind eu însumi tată, cel mai important lucru al vieții, cred, pentru mine, este să încerc să las lumea un loc mai bun decât atunci când ai găsit-o”, a spus prințul Harry pentru un interviu acordat revistei britanice GQ Magazine.