Simona Halep (România, 3 WTA) s-a retras în meciul cu Angelique Kerber (Germania, 26 WTA) din turul 2 al turneului WTA 1.000 de la Roma. Ea a scris, ulterior, un mesaj pe Twitter.

„Din păcate, o radiografie a arătat că am o ruptură în gamba stângă. Mâine voi face un RMN pentru a înțelege mai detaliat accidentarea, dar în acest moment nu suntem siguri de timpul de recuperare. Sunt atât de dezamăgită să-mi închei turneul la Roma așa …”, a spus marea noastră tenismenă.

Invitat în cadrul emisiunii „Așii Tenisului”, Daniel Dobre a dezvăluit cât de gravă e accidentarea Simonei.

”Primul diagnostic nu arată destul de bine. Este o ruptură destul de mare, de peste 2 cm, între 2 și 3 cm e ruptura musculară. De la Roma i-au prognosticat 4 săptămâni pentru revenirea totală. Roland Garros este foarte aproape, sunt două săptămâni și mai mult ca sigur că nu va juca”, a dezvăluit antrenorul, conform Digisport.ro.

Antrenorul român a fost alături de Halep la titlul câștigat în 2019 la Wimbledon, iar acum a dezvăluit cum va decurge noua colaborare.

Câți bani pierde Halep

”Când se întoarce acasă, cum era și pe vremuri, când are nevoie. Dacă cumva Darren mai are anumite obligații, eu să fiu pregătit să o mai ajut, să merg la anumite turnee. Darren așteaptă din partea canalelor unde comentează un program, dar în principal pentru acasă”, a precizat Daniel Dobre.

Simona Halep va suferi pierderi financiare însemnate dacă va rata turneul de la Roland Garros. Doar pentru prezența în primul tur, jucătoarele își vor asigura câte un cec în valoare de 60.000 de euro. Apoi, 84.000 de euro pentru turul secund, 126.000 de euro pentru turul al treilea, 189.000 de euro pentru optimi, 283.000 de euro pentru sferturi, 425.000 de euro pentru semifinale, 850.000 de euro pentru finală și 1,6 milioane de euro dacă ar fi ajuns campioană.