Simona Halep se află în prezent într-un mare pericol să rateze Roland Garros din cauza accidentării de miercuri seară. Dacă acest lucru se întâmplă ar însemna pierderi majore de bani și puncte.

Reacția Simonei Halep după accidentare

Simona Halep (România, 3 WTA) s-a retras în meciul cu Angelique Kerber (Germania, 26 WTA) din turul 2 al turneului WTA 1.000 de la Roma ca ulterior să trimită un mesaj pe Twitter.

Din păcate, o radiografie a arătat că am o ruptură în gamba stângă. Mâine voi face un RMN pentru a înțelege mai detaliat accidentarea, dar în acest moment nu suntem siguri de timpul de recuperare. Sunt atât de dezamăgită să-mi închei turneul la Roma așa …

Început dezastruos pentru Halep al sezonului pe zgură

Sezonul de zgură poate deveni cu adevărat dezastruos pentru Simona Halep. Aceasta riscă să rateze Grand Slam-ul ei preferat după ce a suferit o ruptură la gambă. Halep a făcut primele investigații, iar verdictul medicilor a confirmat temerile fanilor.

Halep nu știe încă dacă se va recupera până la startul turneului de la Roland Garros, programat în perioada 30 mai – 13 iunie! Dar o eventuală retragere a ei din cadrul Grand Slam-ului parizian ar costa-o enorm pe a treia jucătoare de tenis a lumii.

Pierderi majore pentru Halep

Simona Halep va suferi pierderi financiare însemnate dacă va rata turneul de la Roland Garros. Doar pentru prezența în primul tur, jucătoarele își vor asigura câte un cec în valoare de 60.000 de euro.

Apoi, 84.000 de euro pentru turul secund, 126.000 de euro pentru turul al treilea, 189.000 de euro pentru optimi, 283.000 de euro pentru sferturi, 425.000 de euro pentru semifinale, 850.000 de euro pentru finală și 1,6 milioane de euro dacă ar fi ajuns campioană.

Simona Halep are de apărat 240 de puncte la Roland Garros

Turneul de la Roland Garros este dotat cu premii în valoare totală de 38 de milioane de euro în 2021. Totodată, Halep va pierde puncte importante dacă va declara forfait pentru Grand Slam-ul desfășurat pe zgură. Eleva lui Darren Cahill s-a oprit în optimile de finală anul trecut și are 240 de puncte de apărat.

Constănțeanca s-a accidentat și a abandonat în meciul de debut, la scorul de 6-1, 3-3 cu Angelique Kerber. Ulterior, sportiva a ajutat-o să iasă de pe teren și i-a cărat rachetele.