CN Poşta Română S.A. şi Advanced Payment Solutions Ltd (APS) au lansat, în şase oficii poştale din Bucureşti, proiectul pilot de emitere a cardurilor „Poşta Română cashplus prepaid MasterCard”.

În prima etapă, cardurile prepaid sunt oferite clienţilor prin intermediul a şase subunităţi poştale din Bucureşti, urmând ca programul să fie extins în întreaga reţea poştală.

Cardul „Poşta Română cashplus prepaid MasterCard” este prevăzut cu funcţionalităţile de Chip & PIN şi semnătură. Pe acelaşi cont sunt disponibile un card de titular şi patru carduri adiţionale. Cardul este reîncarcabil la ghişeele Poştei Române de unde se vor putea efectua şi retrageri de numerar.

Cardul „Poşta Română cashplus prepaid MasterCard” este acceptat la toate ATM-urile, comercianţii/POS-urile din ţară şi străinătate care au afişată sigla MasterCard.

Cardul cashplus prepaid permite atât accesul la cumpărături online, prin telefon, în magazin, cât şi efectuarea de retrageri de numerar de la orice bancomat care afişează sigla MasterCard. Cardul, încărcat cu lei în România, poate fi utilizat şi în străinătate în moneda locală.

Începând cu data de 22 aprilie 2009, cardul “Poşta Română cashplus prepaid MasterCard” este disponibil în primele şase subunităţi poştale.