Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat luni, chiar la şantierul noii staţii de metrou care se construieşte pe şoseaua Berceni, că își dorește prelungească linia M2 până la inelul de centură.

Întrebat de jurnalişti dacă se gândeşte ca să prelungească linia M2 până la inelul de centură, acesta a răspuns afirmativ. Totodată, el a ținut să precizeze că investiția trebuie văzută în prezent, ca un pilot proiect.

“Acesta este următorul obiectiv. Vreau să tratăm această investiţie doar ca pe un început, ca pe un proiect pilot. În mod evident, reţeaua de metrou – şi nu numai magistrala M2 – ar trebui să se prelungească şi către toate localităţile din judeţul Ilfov (…), pentru că, mai devreme sau mai târziu, vom discuta despre zona metropolitană, vom discuta despre un Bucureşti care va include în interiorul lui, sunt convins de asta, atât oraşul Popeşti Leordeni, cât şi comuna Berceni şi alte localităţi”, a spus acesta.

Ce spune primarul despre lucrări

În același timp, el a mai precizat că lucrările la noua staţie de metrou de pe şoseaua Berceni presupun prelungirea Magistralei 2 de metrou cu încă 1,6 kilometri, până în imediata vecinătate a liniei de centură.

În ceea ce privește valoarea investiției, Daniel Băluţă a spus că totalul este de 50 de milioane de euro, dintre care 15% sunt decontaţi de Primăria Sectorului 4, iar 85% de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. De asemenea, pe lângă stația de metrou, investiţia presupune şi realizarea unei parcări de tip park and ride.

“Odată cu anunţarea acestei investiţii, nu au întârziat să apară alte investiţii private. În această modalitate, Sectorul 4 doreşte să reprezinte o alternativă viabilă pentru comunitatea oamenilor de afaceri”, a mai declarat Daniel Băluţă.

El a mai menționat că o companie americană specializată în realizarea de ambalaje din aluminiu a investit în zonă 100 de milioane de euro, SIF Muntenia a achiziţionat platforma IMGB şi va dezvolta un parc tehnologic, respectiv clădiri de birouri, iar investitorul care a cumpărat platforma Vulcan doreşte să realizeze un parc tehnologic.

La finalizarea lucrărilor la noua staţie de metrou, toată infrastructura va trece la Metrorex, respectiv Ministerul Transporturilor.