"Spitalul de Copii 'Gomoiu' e un obiectiv de investiţii pentru care bucureştenii au plătit în timp aproximativ 46 de milioane de euro. Am găsit şi acest şantier blocat, s-a dat un ordin de sistare a lucrărilor în decembrie 2014. Am găsit de asemenea o datorie către constructor şi consultant împreună şi o sumă globală aproximativ 8 milioane de euro şi anumite păreri divergente între constructor, consultant şi proiectant, dar ele nu erau din cauza faptului că persoanele nu doreau să se implice şi să muncească pentru finalizarea spitalului, ci pentru că au fost foarte multe greşeli sau lucruri care nu au fost luate în seamă chiar la semnarea contractului. După ce împreună cu constructorii, consultanţii, proiectanţii şi managerul acestui spital de copii am avut mai multe întâlniri şi grupuri de lucru, am deblocat şi acest şantier, de astăzi se lucrează în Spitalul de copii 'Victor Gomoiu', chiar ieri (…) s-au votat şi noi indicatori tehnico-economici, pe baza cărora această lucrare va putea să fie finalizată în câteva luni", a explicat Firea la Spitalul 'Gomoiu', menționează Agerpres.

Ea a menţionat că la spital vor putea veni pacienţi din toată ţara, nu doar din Bucureşti. 

"Este vorba despre un spital (…) cu 210 de paturi şi încă 20 de paturi pentru zi. Va cuprinde toate specialităţile (…), vor lucra în jur de 300 de medici şi asistenţi, iar în ceea ce ne priveşte, ca Primărie Generală, s-a făcut o plată, jumătate din datorie, aproape 4 milioane de euro. Până la sfârşitul anului plătim şi datoriile către consultant şi ultima parte din datorie către constructor", a afirmat edilul. 

Potrivit acestuia, clădirea este gata în proporţie de 85-90%, iar apoi va urma dotarea spitalului. 

"M-aş bucura foarte mult ca, nu în mai mult de 6 luni, cuprinzând 3-4 luni finalizarea clădirii în sine şi câteva luni pentru dotarea şi de asemenea pentru funcţionalitatea acestui spital, să putem să ne bucurăm de cel mai mare şi mai modern spital de copii din ţară la Bucureşti", a declarat Firea. 

Managerul Spitalului 'Gomoiu', Doina Anca Pleşca, a precizat că vor fi trei secţii de pediatrie – cardiologie, patologie respiratorie, patologie gastro-intestinală. 

"Vom avea compartiment în cadrul acestor secţii referitor la bolile alergice (…), locuri pentru nutriţie şi departament care se referă la patologia endocrinologică, o secţie de neurologie pediatrică, o secţie de ORL, una de ortopedie şi secţie de chirurgie generală", a spus Pleşca. 

Ea a menţionat că spitalul funcţionează într-o clădire din 1928, situată lângă noua construcţie. Ea a subliniat că se impune relocarea paturilor şi a întregii activităţi în noul sediu, după ce va fi gata. 

"Vechea clădire va intra într-un program de expertizare, pentru a fi siguri că acolo putem dezvolta o bază de cercetare, de învăţământ medical (…). Ne dorim să dezvoltăm un laborator de genetică performant", a adăugat Pleşca. 

CGMB a aprobat, joi, creşterea cu aproape 45 de milioane de lei a investiţiei la Spitalul 'Gomoiu'.