Vineri seară, prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat că a fost semnat un acord între Primăria Sectorului 1 şi firma de salubrizare, care se încadrează în bugetul disponibil.

Prefetul a mai subliniat faptul că a fost destul de dificl de ajuns în acest punct, însă în final, acordul asigură serviciile de salubrizare „la un nivel optim”. El a mai precizat că mai sunt încă aspecte de clarificat, dar cetățenii trebuie să știe că serviciile de salubrizare vor continua în următoarea perioadă.

„A fost dificil să ajungem aici, dar este important pentru noi ca interesul cetăţenilor să fie respectat. Urmează şi alte discuţii, mai sunt aspecte importante de stabilit şi clarificat, dar putem asigura cetăţenii de continuitatea serviciilor pe următoarea perioadă”, a transmis prefectul.

Cât va plăti primăria Sectorului 1 pentru firma de salubrizare

Amintim faptul că, anterior, într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că operatorul de salubritate „a acceptat toate condiţiile” puse de administraţia locală.

Totodată, edilul mai preciza că suma pe care Primăria s-a angajt să o plătească este de 49 de milioane de lei pentru cinci luni, sumă în care bugetul de stat stabilit se va încadra fără niciun fel de problemă.

Clotilde Armand mai adăuga că Sectorul 1 va deveni unul curat, iar banii care vor fi economisiți merg către investiții.

„Fără frecvenţe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvenţele inexistente, banii economisiţi se vor duce în investiţii. Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit şi votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.