Primăria Capitalei și-a premiat în cadrul Galei Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România o emisiune sponsorizată de ea însăși, programul ”365 de eroi ai României”, realizat de Adrian Ursu la Antena 3, susține Paginademedia. Organizatorii au spus că nu este nicio legătură între premiu și sponsorizare.

“O gală în care sunt premiate producții ca “În premieră” sau “Las Fierbinți”, dar și “Realitatea românească” (a lui Octavian Hoandră) și “România 9”, cu Ionuț Cristache (un premiu care a stârnit rumoare în sală). O gală pentru care emisiunea România, te iubesc a refuzat premiul”,  scrie paginademedia.

Primăria Capitalei a premiat, prin ARCUB, 15 producții de televiziune, cu premii în valoare de 1.500 de lei, în cadrul Galei Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România. Toate costurile galei APTR au fost suportate de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Sunt incluse aici: juriul, premianții, închirierea sălii, artistul plastic care a realizat trofeul și onorariul prezentatoarei – Monica Davidescu. Sumele nu au fost încă achitate. 1.500 de lei va primi fiecare dintre câștigătorii galei. Printre aceștia: Ionuț Cristache, Adelin Petrișor, Adrian Ursu și Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR). Sumele vor fi virate direct către câștigători de către sponsor. Potrivit Paginademedia, Ionuț Cristache a fost premiat pentru emisiunea România 9. “Premiem programul, nu contractul. Noi nu vedem vreo apartenență la Cristache”, s-a justificat organizatorul. 

Deși a fost anunțată, înaintea Galei, că a câștigat unul dintre premii, emisiunea “România, te iubesc, de pe Pro TV” l-a refuzat. Pro TV a luat însă un premiu, pentru “Las Fierbinți”, ridicat de regizorul serialului, Dragoș Buliga (de la compania Frame Film).

A fost prima dată în istoria APTR când premiile au fost date în urma unor nominalizări. Până acum, se făcea pe baza înscrierilor. De aceea Pro TV a ajuns pe listă (postul a decis să se retragă acum mulți ani de la premiile APTR).