În favoarea moţiunii au votat, cu bile, 76 de senatori, iar 28 s-au exprimat împotrivă.

La scurt timp după ce moțiunea a trecut, Violeta Alexandru a scris un mesaj emoționant pe pagina personală de facebook. Ministrul mulțumește persoanelor care sunt alături de ea și totodată, se pare că este pregătită pentru ”noi atacuri” și ”valuri de jigniri”.

„Un simplu Mulțumesc pentru toate mesajele voastre primite astăzi după Moțiune! Cred că am mai spus, simt nevoia să reiau: înfrunt orice PSDist care vede negru în fața ochilor de furie că arăt cum se face treabă #lamuncă. Pentru că știu cât respect și recunoaștere merită toți oamenii care au muncit sau muncesc cinstit în România.

Mă aștept la noi atacuri și la un val de jigniri. PSD – direct și prin oameni dispuși să le facă servicii, vor să distrugă tot ceea ce este construit prin muncă onestă, vor să înlăture pe oricine a cărui muncă serioasă face să se vadă clar cum mint, vând iluzii, păcălesc pentru a manipula.

Este vremea oamenilor care își văd de treabă. Cu multă încăpățânare pentru că ușor sau simplu nu este. Sunt multe lucruri care vin din spate și de care nu s-a ocupat nimeni. Nu le-a păsat.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

PSD nu înțelege

Totodată, ministrul a adăugat că s-a implicat total, iar PSD este incapabil să facă față ”unei competiții în mediul privat”. În ceea ce privește funcția sa, Violeta Alexandru susține că ”nu s-a așezat în funcție pentru avantaje”.

„Ceea ce nu înțelege PSD (pentru că nu poate, este de neconceput pentru grupul lor) este că nu m-am așezat comod în funcție pentru avantaje. Din contră, m-am implicat total pentru că m-am săturat să le văd incompetența și aroganța. În disperarea lor după funcții publice, nefiind capabili să facă față unei competiții în mediul privat, își imaginează că toți cei care fac politică sunt la fel. Nu sunt.

M-am hotărât să fac pasul spre politică pentru că am convingerea că se poate și altfel decât cu aroganță și păcăleli, se poate să reușești să livrezi rezultate în sistemul public dacă ești capabil, nu furi, nu minți. În momentul în care, prin muncă cinstită, le arăți diferența, devin violenți. Cum au fost astăzi. Violența lor înseamnă disperare.

Bine că nu mai avem mult cu ei”, a mai scris ministrul.