"Mi-am declarat intenția de a pleca încă de la începutul mandatului acestui guvern și chiar înainte de alegeri", a declarat, pentru CAPITAL, Dragoș Doroș.

"Demisia mea are legătura cu planurile mele personale și am stat până acum după o discuție pe care am avut-o cu ministrul Finanțelor (Viorel Ștefan – n.r.) în care am convenit să rămân până când se va găsi în înlocuitor", a mai declarat Dragoș Doroș pentru CAPITAL.

CAPITAL.RO a prezentat aseară, în exclusivitate, anunțul privind demisia lui Dragoș Doroș din funcția de președinte ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală).

Demisia șefului Fiscului a venit la câteva ore de la anunțul făcut de ministrul Finanțelor în cadrul ședinței de guvern, în care a declarat că va face o evaluare a activităţii conducerii ANAF.

Citiți și:

INTERVIU cu Dragoş Doroş, preşedintele ANAF: Evaziunea fiscală nu mai e prioritatea ANAF

Dragoş Doroş a fost numit şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii a prim-ministrului Dacian Cioloş, publicate, la 4 martie 2016, în Monitorul Oficial. Conform deciziei, Dragoş Doroş a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF.

Cine e Dragoş Doroş

Dragoş Doroş a absolvit, în 1996, Facultatea de Comerţ şi Relaţii Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice. În 2008, a obţinut o certificare în Consultanţă fiscală, la Camera Consultanţilor Fiscali din România. În perioada 2008-2010, a urmat diverse studii şi stagii de pregătire în România, Austria şi Franţa, în domeniul aplicării Convenţiilor de evitare a dublei impuneri, a metodologiilor de control în privinţa preţurilor de transfer, îmbunătăţirii capacităţii administrative a sistemelor fiscale, etc. În perioada 2009-2010, a urmat un curs postuniversitar la Academia de Studii Economice, obţinând diploma în Managementul instituţiilor publice, comunicare, dezvoltare regională, resurse umane.

În perioada 2000-2004, a fost manager al departamentului de consultanţă fiscală la Ernst&Young Romania, iar din 2004 până în 2008, a ocupat funcţia de Senior Manager la departamentul de consultanţă fiscală din cadrul casei de avocatură Boştină & Asociaţii.

A fost director general al Direcţiei Generale Legislaţie Impozite Directe, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice (2008-2010), partener în cadrul firmei de avocatură Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen, la departamentul de consultanţă fiscală (2010-2012) şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (apr.—mai 2012).

 

Stire în curs de actualizare