Astfel, prețurile unor produse de bază, precum cartofi și ceapa s-au scumpit de exemplu în Constanța. Digi24 transmite că, în localitatea Ovidiu, azi dimineață, o legătură de ceapă a ajuns să coste 8 lei! Toate acestea, în condițiile în care, cu doar câteva zile în urmă, era doar 2 lei. De asemenea, cartofii au ajuns la 6 lei și chiar 7 lei, de la 2 lei pentru un kilogram.

Cu toate acestea românii le-au cumpărat după cum spun comercianții.

Mulți români au format cozi infernale în supermarket-urile din marile orașe, acestea întinzându-se până în parcări. De cele mai multe ori clienții se înghesuie și stau foarte aproape unul de celălalt, ignorând astfel pericolul și recomandările autorităților în privința măsurilor de prevenire în lupta cu COVID-19.

Reprezentanții marilor magazine fac un apel către români să fie cumpătați în privința cumpărăturilor și dau asigurări că nu există probleme în aprovizionarea cu produse.

„Nu există probleme în lanțul de aprovizionare, însă se lucrează intens, sub presiunea necesității de a alimenta rafturile în cel mai scurt timp posibil. Cererea continuă să fie mare, întradevăr nu la toate magazinele și fac un apel la toți cei care vor să facă cumpărături. Să le facă pe cât posibil în apropierea casei, pentru a evita transportul în mijloacele de transport în comun.

Vrem să facem un apel la cumpătare, chibzuință și solidaritate pentru că, deși nu există probleme legate de stocuri, nu există probleme legate de aprovizionare, e bine întotdeauna să nu facem un exces nejustificat și e bine să ne gândim și la ceilalți”, a declarat George Bădescu, președintele Asociației Marilor Rețele Comerciale din România pentru Digi24.