Astfel, cea mai ieftină benzină standard costă 6,46 lei și poate fi găsită la o singură stație Petrom din București, aflată pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,47 lei și 6,61 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,92 lei și 7,24 lei.

Prețuri carburanți vineri, 2 iunie. Benzina și motorina rămân la aceeaşi valoare ca ziua precedentă

Cea mai ieftină motorină standard stagnează în continuare și costă 6,46 lei și se găsește la o stație Petrom din București, mai exact Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. Prețul maxim al motorinei ajunge la 6,57 lei.

De asemenea, motorina premium costă între 6,53 lei și 7,07.

Prețuri carburanți vineri, 2 iunie. Benzina și motorina rămân la aceeaşi valoare ca ziua precedentă

Un studiu realizat de Consiliul Concurenței arată că prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Astfel, prețul la pompă al carburanților în România se majorează în momentul în care cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc. În momentul în care cotațiile scad, se diminuează și prețul acestora în stațiile de alimentare.

Prețurile înregistrate în ziua de 1 iunie

Amintim că benzina și motorina au înregistrat următoarele valori în ziua de 1 iunie. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină a costat 6,46 lei, și s-a înregistrat la o sigură stație Petrom din București, care se găsește pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5.

La restul stațiilor, benzina standard s-a găsit la prețuri între 6,47 lei și 6,67 lei. Pentru benzina premium, prețurile au variat de la 6,92 lei și 7,32 lei.

Cea mai ieftină motorină standard a costat 6,46 lei și s-a găsit la o stație Petrom din București, mai exact Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. Motorina premium a costat  între 6,82 lei și 7,08.