Prețurile la petrol au crescut din cauza incertitudinii politice în marile țări producătoare. Acest lucru s-a întâmplat după moartea președintelui iranian. A contat și anularea vizitei în Japonia a prințului moștenitor al Arabiei Saudite, pe fondul problemelor de sănătate ale regelui Salman.

Prețul petrolului Brent a crescut cu 41 de cenți, sau 0,5%. Suma a ajuns la 84,39 dolari pe baril până la ora 06:32 GMT. Anterior, urcase la 84,43 dolari. Este cel mai ridicat nivel al prețului la petrol din 10 mai.

Prețul la petrol Brent a crescut

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) pentru luna iunie a crescut cu 23 de cenți. El a ajuns la 80,29 dolari pe baril, după ce atinsese 80,35 dolari, cel mai înalt nivel din 1 mai. Contractul pentru luna iunie expiră marți. Contractul mai activ pentru luna iulie s-a situat la 79,89 dolari. Este în creștere cu 31 de cenți, sau 0,4%.

„Brent a câștigat 41 de cenți, sau 0,5%, până la 84,39 dolari pe baril până la ora 06:32 GMT, după ce a crescut la 84,43 dolari mai devreme, cel mai mare nivel din 10 mai. Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) pentru iunie a crescut cu 23 de cenți, până la 80,29 dolari pe baril, după ce a atins 80,35 dolari mai devreme, cel mai mare de la 1 mai. Contractul din iunie expiră marți, iar contractul mai activ din iulie a fost la 79,89 dolari, în creștere cu 31 de cenți, sau 0,4%”, a explicat Reuters.

dolari
SURSA FOTO: Dreamstime

Președintele Iranului a murit într-un accident aviatic

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter pe un teren montan. Accidentul s-a produs lângă granița cu Azerbaidjan, au declarat luni oficiali și presa de stat.

Ebrahim Raisi se întorcea în Teheran după o întâlnire cu omologul său azer, organizată cu ocazia inaugurării unui baraj. Incidentul s-a produs în apropierea orașului Jolfa, situat la granița cu Azerbaidjanul, la circa 600 de kilometri nord-vest de capitala Teheran. Zona este cunoscută pentru terenurile sale muntoase și accesul dificil.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite și-a amânat vizita în Japonia

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman și-a amânat vizita în Japonia. Ea era programată să înceapă luni. Decizia de amânare a avut la bază anumite probleme de sănătate a tatălui său, regele Salman.

Aceste detalii au fost date de secretarul șef al cabinetului japonez Yoshimasa Hayashi. Agenția de presă de stat a Arabiei Saudite a anunțat duminică că regele Salman, în vârstă de 88 de ani, va fi supus unui tratament pentru inflamația plămânilor.