Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că “lumea se aşteaptă la un recul în economie” după ce se termină criza legată de coronavirus şi că este în pregătire un plan de măsuri.

“E foarte clar şi asta am aflat de la ceilalţi lideri europeni, că lumea se aşteaptă la un recul în economie după ce se termină criza de coronavirus.

Noi nu vrem să pierdem timpul şi deja pregătim un plan de măsuri”, a spus Iohannis, la Palatul Victoria, unde va prezida prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM).

El a indicat că ministrul interimar de Finanţe, Florin Cîţu, l-a asigurat că nu vor fi problemele cu plăţile.

”Efecte economice minime”

În context, Florin Cîțu a declarat recent, cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru redresarea economiei, în urma unei posibile încetiniri cauzate de coronavirus: ”Cheia este să răspundem RAPID! Până acum România a răspuns foarte bine și se vede”.

”Mă aștept că efectele economice ale COVID -19 să fie MINIME în condițiile unui răspuns rapid al politicilor fiscale (dupa raspunsul politicii monetare).

Combinația politică fiscală și investiții în tehnologie vă RECUPERA INTEGRAL în partea a doua anului pierderea suferită la nivel global în primul trimestru”, a mai scris Cîțu pe Facebook.