Gafă de proporții a președintelui Klaus Iohannis. El s-a adresat vineri primarului din Sibiu, Astrid Fodor, cu apelativul de ”doamna primar general”. În cazul în care președintele nu știe ceva ce nu cunoaște și restul lumii, exprimarea a fost una nepotrivită, având în vedere că funcția de primar general este titulatura deținută în exclusivitate de primarul Capitalei.

Președintele Klaus Iohannis participă, vineri, la manifestările ocazionate de împlinirea a 50 de ani de existență a Universității ”Lucian Blaga” (ULB) din Sibiu. Șeful statului a avut o întrevedere cu Consiliul Național al Rectorilor, în sala senatului ULB Sibiu, apoi a fost prezent la ședința festivă din Aula Magna a Universității.

În discursul său oficial, președintele Iohannis a salutat-o întâi de toți pe Astrid Fodor, dar a încurcat titulatura, deși predecesorul actualului primar al Sibiului în funcția de edil-șef al orașului de pe Cibin a fost chiar el.

”Știți, de obicei, când stai un timp într-o poziție îți dai seama că acolo unde mergi cunoști din ce în ce mai mulți oameni. Așa mi se întâmplă și mie, dar aici, în Sibiu, credeți-mă cunosc foarte mulți și dori să îi salut pe toți cu numele, dar cred că ar dura un pic prea mic. Așa că, dacă îmi permiteți să îi salut doar pe câțiva: doamna primar general Astrid Fodor, care se luptă cu succes să țină Sibiul la un nivel foarte sus”, a spus Iohannis.