Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București (BVB) este de părere că este nevoie de o cooperare foarte strânsă între toţi factorii, inclusiv mediul politic.

„Sunt convins că în această perioadă de pandemie bursele au demonstrat că sunt un pilon stabil pentru dezvoltarea economiilor, iar pentru o dezvoltare sănătoasă este nevoie de o cooperare foarte strânsă între toţi factorii, inclusiv mediul politic.

Faptul că preşedintele Poloniei este prezent la această conferinţă este o dovadă a conlucrării mediului economic, al bursei şi al mediului politic spre dezvoltarea ţării şi, implicit, a economiei şi a pieţei de capital.

Cred că această cooperare este cheia succesului pentru fiecare ţară. De asemenea, cooperarea trebuie extinsă la nivel regional, iar această Conferinţă a Burselor celor Trei Mări este un pas înspre această cooperare a pieţelor de capital din regiune, prin comunicare, schimb de bune practici, idei care au funcţionat într-o piaţă şi care pot fi replicate şi în alte pieţe.

În plus, cooperarea între burse se extinde şi la nivelul emitenţilor, care pot întâlni viitori parteneri de afaceri şi, totodată, pot atrage noi investitori”, a spus Hanga, la Cracovia, potrivit postării de pe pagina de Facebook a Bursei de Valori București.

Despre ce a mai vorbit președintele BVB, Radu Hanga

Președintele BVB a vorbit într-un panel despre provocările pe care le au piețele de capital ale celor Trei Mări și importanța cooperării regionale, alături de reprezentanții de top ai burselor de la Varșovia, Praga, Ljubljana, Budapesta și Bratislava.

Pentru a consolida cooperarea între țările V4, Bulgaria, Croația, România și Slovenia, Bursa de la Varșovia (GPW) găzduiește o conferință a burselor de valori ale celor Trei Mări, sub patronajul onorific al președintelui Republicii Polonia Andrzej Duda, care a susținut un discurs în deschiderea conferinței.