Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, se afla în concediu în momentul în care a acuzat mai multe dureri la nivel abdominal. Potrivit AFP, acesta a fost internat de urgență în cursul zilei de luni, într-un spital din Sao Paulo.

De menționat este faptul că, există posibilitatea să fie vorba despre o nouă ocluzie intestinală, în contextul în care până acum, președintele brazilian a mai fost operat de șase ori la abdomen.

Rețeaua de televiziune braziliană Globo a arătat imagini cu Bolsonaro coborând scările avionului prezidențial după ce a aterizat la Sao Paulo, în jurul orei 1:30 a.m., apoi a fost dus la spitalul Vila Nova Star.

Contactată de AFP pentru a oferi un punct de vedere în acest sens, preşedinţia braziliană nu a confirmat şi nici nu a dezminţit această informaţie dezvăluită de publicaţii importante din Brazilia.

Jair Bolsonaro continuă să aibă probleme de sănătate după atacul din 2018

Jair Bolsonaro se confrunta cu mai multe aderenţe, potrivit presei internaționale, iar ultima oară a fost operat în iulie 2021, la spitalul privat Vila Nova Star, același spital unde a fost internat și în cursul zilei de astăzi.

Amintim faptul că situația pare similară cu cea din luna iulie, când şeful de extremă dreapta al statului, aflat în funcţie din 2019, a fost spitalizat timp de patru zile, din cauza unei ocluzii, la Vila Nova Star, unde a fost trasnferat în urma unei internări de urgenţă la Brasilia, din cauza unor dureri abdominale violente.

După ce a fost înjunghiat în intestin, în septembrie 2018, în campania în vederea alegerilor prezidenţiale, aparent de către un dezechilibrat, Jair Bolsonaro a fost operat de cel puţin patru ori la sistemul digestiv. La acel moment a fost vorba despre o tentativă de asasinat care l-a vizat direct, însă din fericire, președintele braziliei a reușit să scape cu viață.

Incidentul a avut loc în timp ce președintele Braziliei se afla în mijlocul mulțimii. Medicii au anunțat că politicianul a fost la un pas de moarte, întrucât a pierdut mult sânge, iar operația pe care a suferit-o atunci a durat nu mai puțin de câteva ore.