Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a fost testat vineri pozitiv la infecţia cu COVID-19, el fiind primul şef de stat confirmat cu coronavirus.

Anunțul ar putea avea însă implicații majore pentru securitatea mondială, în condițiile în care atât Bolsonaro, cât și cel de la care se presupune că a luat infecția, s-au întâlnit recent cu președintele american Donald Trump.

Vizită în SUA

Astfel, Fabio Wajngarten, secretarul cu comunicarea al președintelui brazilian Jair Bolsonaro, a fost deja testat pozitiv cu coronavirus.

Iar Wajngarten l-a însoțit pe Bolsonaro în vizita pe care a făcut-o în SUA, pentru a se întâlni cu Donald Trump.

Oficialul brazilian a postat, chiar în timpul vizitei, o poză pe contul său de Instagram, în care apare alături de Donald Trump, de vice-președintele american Mike Pence și de Alvaro Garnero, un prezentator tv din Brazilia, informează presa internațională.

Trump nu e îngrijorat

De asemenea, un film al vizitei delegației braziliene în SUA în prezintă pe Wajngarten chiar în spatele celor doi președinți, Trump și Bolsonaro.

Mai mult decât atât. Conform însemnărilor oficiale, Wajngarten s-a mai întâlnit și cu liderii Southcom, comandamentul militar al forțelor armate de sud ale SUA.

Trebuie precizat că președintele american, Donald Trump, a declarat că nu este îngrijorat, iar purtătorul de cuvânt al Casei Albe a arătat joi, în ciuda dovezilor prezentate de presă, că atât președintele Trump, cât și vice-președintele Mike Pence nu au avut ”aproape nicio interacțiune” cu Wajngarten și prin urmare nu este nevoie să fie testați pentru coronavirus.