Premierul Florin Cîțu a ținut miercuri, după ședința de Guvern, o conferință de presă în care a vorbit despre finanțarea campaniei de vaccinare, dar și despre conflictul existent în acest moment între Guvern și autoritățile locale.

Cîțu a anunțat că va avea săptămâna viitoare o discuție onestă cu reprezentanții autorităților locale, avertizând că vrea să stopeze hemoragia banului pe toate palierele, nu doar în companiile de stat.

”Vreau să evit ca nota de plată să fie supra-evaluată”

Declarația a părut mai degrabă o amenințare a șefului Guvernului la adresa primarilor, cărora nu doar că nu le vor fi alocate resurse financiare suplimentare, dar ar putea fi controlați în legătură cu cheltuielile pe care le fac primăriile pe care le conduc în prezent.

”Am hotărât că vom avea vineri o ședință de Guvern, avem lucruri care trebuie rezolvate în această săptămână, cum ar fi stabilirea personalului pentru a fi vaccinat în etapa a doua, dar și stabilirea limitelor bugetare pentru ministere.

Actul normativ privind finanțarea centrelor de vaccinare va fi gata până vineri, este în curs de avizare, trebuie stabilit clar doar mecanismul de plată.

Vreau să fiu atent la criterii, pentru a evita ca nota de plată să fie supra-evaluată. Căutăm o soluție pentru a deconta aceste cheltuieli prin fonduri europene.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu: ”Vom opri hemoragia banului public”

”Săptămâna viitoare o să am o discuție cu reprezentanții autorităților locale”, a adăugat Premierul, care a precizat că ”reforma pe care am anunțat-o în companiile de stat nu se oprește doar al ele.

Vom opri hemoragia banului public de peste tot, nu doar din companiile de stat. 100% din veniturile autorităților locale vor merge la ele și vom vedea ce alți bani vor mai fi decontați.

Aștept de la Ministerul Sănătății criteriile clare pentru a stabili costurile campaniei de vaccinare.

Obiectivul meu este ca în septembrie să vaccinăm 70% din populație, pentru a scăpa de pandemie.”, a mai spus Cîțu.