Turcia va începe administrarea vaccinurilor COVID-19 joi sau vineri, a declarat președintele Tayyip Erdogan și va ridica treptat măsurile restrictive, pe măsura scăderii infecțiilor.

Turcia a fost de acord să achiziționeze 50 de milioane de doze de vaccin Sinovac-CoronaVac și a primit până acum 3 milioane de doze. De asemenea, a semnat un acord pentru 4,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech, cu opțiunea de a extinde ulterior achiziţia la 30 de milioane de doze, notează Reuters.

“Până când nu se găsește o soluție durabilă pentru această problemă, trebuie să continuăm să trăim cu restricții. Cu siguranță, vom ridica treptat restricțiile, odată ce numărul infecțiilor scade sub o anumită cifră”, a spus președintele Turciei, fără a da alte detalii, după o ședință a cabinetului de la Ankara.

Cei care vin din Marea Britanie au interzis la intrarea în Turcia

La începutul acestui an, Turcia a impus o nouă interdicție de intrare pe teritoriul său pentru britanici după ce a fost depistată noua mutație a virusului.

Ministrul turc al sănătății Fahrettin Koca a declarat că 15 călători au fost izolați, precum și persoanele cu care aceștia au intrat în contact. Niciun alt caz cu noua variantă de Covid-19 nu a fost depistat în cadrul testelor obișnuite efectuate la nivel național.

„Situația este sub control”, a transmis Koca într-un comunicat. „Intrarea în Turcia a celor care sosesc din Marea Britanie a fost suspendată temporar”.