Marele anunț făcut de Premierul Florin Cîțu! România chiar va primi sume foarte mari de bani de la Comisia Europeană, dă asigurări șeful Guvernului.

Astfel, țara noastră va beneficia de aproape 10 miliarde euro doar pentru infrastructura de transport, a declarat vineri Premierul.

Marele anunț făcut de Premierul Florin Cîțu! Prima tranșă PNRR, până la sfârșitul anului

”Astăzi doamna Ursula von der Leyen şi-a anunţat și va veni în România pe 27 septembrie, ceea ce înseamnă că PNRR este aprobat pentru România, așa cum am spus, înainte de finalul acestei luni.

Şi cealaltă veste bună: din cei 48 de miliarde de euro din toate programele de dezvoltare şi rezilienţă în Europa, 9,7 miliarde de euro sunt pentru transporturile din România. Deci, așa cum am spus, o sumă importantă se alocă României pentru transport și PNRR este aprobat efectiv, doamna Ursula vine să semneze pe 27 septembrie. După cum știți, până pe 25 este în Statele Unite.

Este în SUA până pe 25, deci nu are sens să discutăm, dar cine spunea că nu se aprobă acest PNRR – s-a aprobat și vine pe 27 şi o să fie foarte bine. Începem să implementăm acest proiect. Astea erau cele două ştiri.

Până la finalul anului va veni primul avans din PNRR.”, a declarat vineri seară Florin Cîțu.

Comisia Europeană confirmă

Președinta Comisiei Europene a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență.

”Pot confirma că finalizăm evaluarea PNRR-ului românesc. Îl vom concluziona în următoarele câteva zile. Președintele va vizita Bucureștiul pe 27 septembrie. Vom oferi mai multe detalii despre vizită cu puțin timp înainte să se întâmple”, a anunțat, vineri, la Bruxelles, Dana Spinant, director general adjunct al Departamentului de Comunicare din cadrul Comisiei Europene.

Conform Comisiei Europene, 18 state au deja aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar 12 dintre acestea au primit primele tranşe de bani pentru proiectele de investiţii.

Este vorba despre Grecia, Letonia, Cipru, Danemarca, Germania, Franţa, Spania, Lituania, Italia, Belgia, Luxemburg şi Portugalia.

România ar urma să primească prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un total de 29,2 miliarde euro, din care 14,248 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.