Cluburile din România vor putea difuza la staţiile de amplificare cântece şi scandări ale galeriilor pe durata meciurilor care se vor disputa în actualul sezon fără spectatori, a hotărât, marţi, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal.

„În acest context, pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfăşurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conţinând exclusiv cântecele, îndemnurile şi imnurile suporterilor echipei gazdă. Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiţii optime atât a indicaţiilor tehnice către jucători, cât şi transmiterea în bune condiţii a jocului din punct de vedere tehnic de către deţinătorii de drepturi tv. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanţii deţinătorului de drepturi TV”, informează site-ul oficial al FRF.

De asemenea, difuzările audio trebuie să conţină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susţinere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conţinut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum şi orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituţii, inclusiv FRF, LPF, AJF.

Liga I începe pe 12 iunie, iar Liga a II-a pe 4 iulie

La 13 martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României au fost întrerupte. Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

Începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Conform calendarului aprobat de FRF, Liga I urmează să se reia la 12 iunie, iar Liga a II-a va redebuta la 4 iulie. De asemenea, finala Cupei României a fost programată pe 22 iulie. Atât Liga I, cât şi Liga a II-a se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menţinere în Liga I să se dispute în dublă manşă, în datele de 5 şi 8 august, scrie Agerpres.