Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a oferit detalii despre reluarea competiţiilor sportive în România.

“Lucrăm la foarte multe protocoale, foarte multe planuri pentru redeschiderea acestor competiţii. Şi nu numai a competiţiilor, pentru ca va fi o redeschidere mult mai amplă a sportului după 1 iunie. (…) Vom prezenta toate aceste masuri la începutul lunii iunie.

Gândim un plan pentru fotbal, pentru că există o masivă aşteptare publică pentru reluarea Ligii I. Gândim un plan pentru celelalte competiţii, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual, care-şi doresc a relua competiţiile. Avem un plan pentru înot, pentru sălile de fitness altul. Avem unul pentru pregătirea sportivă pentru celelalte sporturi care, în momentul de faţă, sunt închise şi le vom analiza pe fiecare în parte.

Vom gândi un pachet special pentru copii şi juniori, pentru că ei au o maximă oportunitate în această perioadă, când au foarte mult timp liber, nu mai merge la şcoală. Cred că trebuie să fructificăm această oportunitate şi să le asigurăm copiilor cadru astfel încât să participe la cât mai multe activităţi sportive”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe, marţi seară, la Digi24.

Liga I va reîncepe, cel mai probabil, în acest weekend din luna iunie

Întrebat despre reînceperea campionatului de fotbal în România, ministrul Sportului a precizat că Liga I este programată să înceapă în al doilea weekend din luna iunie.

“Putem estima că în acel weekend, 13-14 iunie, dacă evoluţia va fi una pozitivă, vom avea Liga I Profesionistă de Fotbal repornită. Noi, în jurul datei de 1-2 iunie, vom organiza o conferinţă de presă în care vom prezenta public toate aceste reguli care vor redescrie repornirea Ligii I de fotbal.

Joi, la Institutul Naţional de Sănătate Publică vom avea o discuţie mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF şi FRF ni le-au avansat deja. Sunt propuneri evaluate deja de noi de o săptămână. Am lucrat împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică la ele şi vom avea în continuare discuţii cu cei doi organizatori de competiţii astfel încât să le avansăm public. Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive şi medicale pentru această competiţie”, a mai declarat Ionuţ Stroe.

Meciurile din România vor fi, deocamdată, fără spectatori

Ministrul Tineretului şi Sportului a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază. Accesul publicului nu va fi permis pentru moment, a mai precizat ministrul.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a spus Stroe.