Dacia pregătește o mulțime de surprize pentru anul viitor, printre care și un nou Logan. Acesta ar putea avea în premieră o versiune hibridă.

Logan, un succes

Lansat în 2004, Loganul a stârnit rapid un val de entuziasm, inclusiv în ţările dezvoltate. Cincisprezece ani mai târziu, succesul brandului este incontestabil în Europa, chiar dacă Loganul nu se mai bucură de aceeași popularitate.

Generația III

A treia generaţie de Logan va beneficia de mai multe îmbunătăţiri. Maşina va căpăta o forma mai fluidă și va fi puţin mai lungă şi mai largă decât cea actuală, având la bază noua platformă CMF-B Low Spec, derivată din cea a Renault Clio V, informează stirileprotv.ro. La bord, va avea un aranjament identic cu cel al viitoarei Dacia Sandero. La nivelul consolei va fi aşezat un ecran tactil mai mare şi mai accesibil pentru şofer.

Versiunea hibrid

Varianta hibrid a noului Logan va include o parte din elementele tehnice ale noului Clio. Noului Logan îi poate fi asociat chiar sistemul E-Tech, bazat pe două motoare electrice alimentate de o baterie care oferă o capacitate de 1,2 kWh. Însă, acest motor nu va ajunge sub capota maşinii înainte de 2023 (pentru standardele de emisii Euro 7). Noul Logan, ce va fi lansat în 2021, va avea un design îmbunătăţit şi va avea în premieră o versiune hibridă.