Economistul Adrian Câciu susține că se poate vorbi deja despre faptul că 2021 va fi un an al scăderii puterii de cumpărare a românilor, deci un an al austerității.

Este vorba despre salariul minim pe economie, care nu va fi majorat, în condițiile în care un guvern interimar nu are atribuțiile să facă acest lucru.

Iar Cabinetul condus de Ludovic Orban nu a adoptat până la depunerea mandatului de către președintele PNL nicio decizie cu privire la majorarea salariului minim.

”Peste 1,5 milioane de familii sunt lovite”

”Vine austeritatea.

Guvernul PNL a înghețat salariul minim pentru 2021 ceea ce înseamnă că scade puterea de cumpărare. (un guvern interimar nu poate stabili salariul minim în plată pe țară pentru că este act de dispoziție aplicabil întregii economii, iar Orban a decis că guvernul să fie interimar și nu a majorat salariul minim).

Peste 1,5 milioane de familii sunt lovite.”, a explicat cunoscutul economist, într-o postare publicată marți pe Facebook.

”Orban a pierdut și partidul”

În același timp, Adrian Câciu susține că, dacă în privința situației economice nu sunt semne prea îmbucurătoare, este de-a dreptul foarte grav ceea ce se petrece cu criza sanitară.

Ludovic Orban nu se afla printre nominalizații la funcția de premier deși PNL avea o decizie statutară în acest sens. Cu alte cuvinte, Orban a pierdut și partidul azi dimineață.

În aceste doua zile de discuții, zile de figuri și orgolii între PNL și USR observ un lucru:
Niciun partid nu asumă portofoliul sănătății și nici nu își asumă că are soluții pentru depășirea crizei sanitare.

”Este foarte grav”

Asta este foarte, dar foarte grav! Este hilar să iasă Iohannis (care nu are nicio prerogativă) să vorbească despre situația sanitară.

Ce intelegem de aici? O gașcă împarte funcții confiscând votul românilor si acționând contrar acestui vot dar fuge de răspundere.

Suntem pe cont propriu. Vă doresc să aveți norocul de a fi sănătoși!”, a mai scris cunoscutul economist pe internet.