Alin Stoica, prefectul Capitalei, a transmis, miercuri, într-o declarație de presă, că părțile implicate în criza gunoiului din Sectorul 1, trebuie să respecte contractul semnat între cele două entități.

Prefectul Capitalei a precizat că ambele părţi au obligaţia de a asigura continuitatea salubrizării, adică Romprest nu are voie să sisteze colectarea deşeurilor, iar Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile.

„Prestatorul nu are voie să sisteze colectarea deşeurilor. Cu privire la celelalte servicii, poate reduce frecvenţa şi cantitatea, în măsura în care sunt întârzieri de peste 45 de zile”, a spus Alin Stoica.

„La fel, Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile. Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start. Justiţia va decide, nu noi”, a menționat Alin Stoica.

„Prefectura nu va stabili vinovați. Prefectura trebuie să ajute la identificarea unei soluții de deblocare, pentru a asigura continuitatea serviciilor și siguranța cetățenilor.

Ideal, cu acordul părților”, a transmis Alin Stoica. Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat, miercuri, într-o conferință de presă, operatorul de salubrizare Romprest că nu ridică gunoaiele din sector, ca formă de șantaj, în ciuda faptului că este un serviciu public.

Clotilde Armand a depus o solicitare la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice pentru a ridica licența companiei.

Nu s-a ajuns la un acord între Primărie și Romprest

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, miercuri, că Primăria Sectorului 1 și Romprest nu au ajuns încă la un acord. Acesta mai spune că încă se așteaptă raportul Gărzii de Mediu.

Cel mai bogat sector al Capitalei nu a rezolvat încă problema cu gunoiul. Acesta a stat pe străzi mai mult timp din cauză că mașinile Romprest erau blocate la stația de colectare deoarece nu au fost plătite facturile restante.

Chiar dacă mai multe companii s-au oferit să pună la dispoziția Romprest stațiile lor de colectare, este necesar ca problemele dintre operatorul de salubrizare și Primăria Sectorului 1 să se rezolve.

Din păcate, prefectul Capitalei, Alin Stoica, informează că încă nu s-a ajuns la un acord între cele două entități. El a precizat că a propus ca autoritățile locale să achite direct serviciile staţiilor de sortare a deşeurilor, astfel încât să nu mai existe blocaj în lanţul de colectare şi transport.

“Prestatorul este de acord, doar cu condiţia ca Primăria Sectorului 1 să achite 14 milioane de lei, reprezentând acele facturi aflate în dispută între ei. Primăria Sectorului 1 nu acceptă condiţia. Nu avem acum un acord”, a declarat presei Stoica

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea